Música

Festival "Palmaclàssica 2014"

Potenciar a joves talents oferint-los la possiblitat de rebre classes magistrals de piano, escoltar a un musicòleg de prestigi i participar en un concert-concurs, és la proposta que conforma el programa del festival "Palmaclàssica 2014".

"Palmaclàssica. 2nd Piano Festival, Masterclasses and Conference", que tindrà lloc entre el 14 al 18 de Juliol al Centre de Cultura, està organitzat per Mallorca Summer Academy i Artendins.

El professor de piano David Kuyken i el musicòleg i pianista, Luca Chiantore guiaran el festival "Palmaclàssica 2014" que tindrà lloc tots els dies de la setmana entre les 9 i les 20 hores. Enguany, la pedagogia, tractada com a praxis i com coneixement teòric de la història de la interpretació, és l'eix central del festival.

El musicòleg David Kuyken, professor del Conservatori d'Àmsterdam, oferirà classes magistrals tots els matins, des del 14 i fins al 18 de juliol, entre les 9 i les 14 hores, i les horabaices del dilluns, dimarts i dijous, a grups de 6 estudiants prèviament sel·leccionats.

Per tal de potencial els joves talents locals, s'han establert també 3 places per a alumnes residents a Mallorca.

Per a dimecres, 16 de juliol, està previst la visita del musicòleg Luca Chiantore, que realitzarà una conferència adreçada a melòmans, estudiants i professors del Conservatori, sota el títol "Historiador o saltinbanqui? L'instrumentista actual davant els reptes del passat i les exigències del mercat".(Entrada: 10 euros)

El 17 de juliol, a partir de les 19.30 hores, hi haurà un concert-concurs, on cada participant interpretarà una obra. Serà el públic qui escollirà l'alumnes guanyadors.

Divendres, 18 de juliol, a les 14 hores, es celebrarà l'acte de clausura del festival.

ArtEndins

ArtEndins és una associació cultural que té com a finalitat impulsar i promoure noves iniciatives i projectes dins el món de la música. L'objectiu és "endinsar" els joves músics cap a una nova forma de concebre l’art. Partint d’una filosofia oberta i actual, es pretén fomentar la cultura oferint la possibilitat a nous artistes de qualsevol disciplina per formar-se, exposar, divulgar i fusionar les seves idees donant lloc a un panorama innovador i variat.

“Mallorca Summer Academy” és una proposta d'ArtEndins per impulsar l’educació musical a Mallorca durant els mesos d’estiu, a més de dinamitzar l’oferta cultural de l’illa. Els seus festivals combinen concerts amb classes magistrals per part d’un professor de renom. Alguns exemples són el “Festival & Masterclasses Torre de Canyamel”, el “Festival Clarinet & Mastercalsses ‘Ciutat d’Alcúdia’”, el “Festival Internacional de Música de Sóller” i el "Palmaclàssica” que té lloc al Centre de Cultura SA NOSTRA.

Bon dia,

Ens plau fer-vos a mans el reum informatiu de la jornada amb les noves destacades de BMN en primer terme.

Salut!

14-07-14
09:00
Música | Palma
Centre de Cultura de Palma

De 9 a 14 i de 16 a 20 h

15-07-14
09:00
Música | Palma
Centre de Cultura de Palma

De 9 a 14 i de 16 a 20 h

16-07-14
09:00
Música | Palma
Centre de Cultura de Palma
17-07-14
09:00
Música | Palma
Centre de Cultura de Palma
18-07-14
09:00
Música | Palma
Centre de Cultura de Palma
La Pedagogia, tractada com a praxis i com coneixement teòric de la història de la interpretació és l'eix central de l'edició 2014 del festival.
fle_izq 1 / 5 fle_der
Festival de música
13/06/2013

"Palmaclàssica" al Centre de Cultura

Cercador

Programa d'activitats educatives 2019/2020

Banner activitats educatives 19/20