Música clàssica

1r Festival de Primavera de la Societat de Concerts

El 1er Festival de Primavera de la recentment creada Societat de Concerts de Palma de Mallorca ofereix, durant els mesos de maig i juny, un total de 5 concerts de música clàssica a càrrec de prestigiosos pianistes, violinistes i membres de l'Orquestra Simfònica de les Balears.

 El primer recital, Sonates per a violí i piano de LV Beethoven, ha anat a càrrec de José Manuel Alvarez Losada, violí i Enrique Bernaldo de Quirós, piano

Tots els concerts tenen una  entrada donatiu de 10 euros.

Una societat per promocionar la música clàssica

Sorgida a principis de 2014, la Societat de Concerts de Palma de Mallorca és fruit de la ferma aposta d'Enrique Bernaldo de Quirós, pianista i professor titular del Conservatori Superior de les Illes Balears, Claudie Desmeules, professora del Conservatori de Ginebra i Laura Pérez- Díaz, pianista.

Contribuir a l'enriquiment musical i cultural dels habitants de la ciutat de Palma i intervenir en l'àmbit musical amb una proposta innovadora i de qualitat que complementi les estructures oficials, és l'objectiu principal de l'entitat.

Forma també part dels objectius fundacionals, treballar pel reconeixement de la música clàssica, donar suport als intèrprets locals i fomentar la creació de noves obres de compositors de les Illes Balears.

Entre els artistes convidats en aquesta edició es troben els reconeguts pianistes Luis Grané i Ángel Cabrera i amb la formació balear Quintet Lluís Vives. Completaran el cartell dels guanyadors del Concurs de Música de Cambra del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.
Enrique Bernaldo de Quirós , piano

Neix el 1981 a Moscou, debutant en públic a l'edat de 11 anys a la Sala de Cambra del Conservatori Txaikovski. Posterirmente la seva formació es desenvolupa a Madrid, a l'Escola Superior de Música "Reina Sofia".

Hereu de la gran tradició pianística russa, Bernaldo de Quirós ha obtingut diversos premis que l'han situat en el grup de pianistes espanyols guardonats en certàmens pertanyents a la Federació Mundial de Concursos Internacionals de Música de Ginebra.

Bernaldo de Quirós actua habitualment a Alemanya, Rússia, Itàlia, Portugal, Suïssa, Sèrbia, Nord d'Àfrica, Sud-àfrica i el Pròxim Orient, així com en els principals escenaris espanyols. Al juny de 2008 debuta a la Sala Gran del Conservatori Txaikovski de Moscou, una de les sales de concerts més emblemàtiques del món  actuació que li suposa un gran reconeixement del públic i de la crítica.
Com a solista s'ha presentat al costat de diverses orquestres espanyoles i també ha gravat en diverses ocasions per a RNE i TVE.

Al juny de 2012 veu la llum el seu primer disc en solitari amb sonates de Beethoven i Brahms (Columna Música) i al gener de 2014 es va presentar el seu nou registre amb el Primer Volum de Preludis de Debussy (PlayClassics).

La seva destacada tasca pedagògica l'ha portat a exercir la docència en diversos centres de la geografia espanyola i actualment és Professor Titular al Conservatori Superior de les Illes Balears.

Laura Pérez Díaz, piano

Laura Pérez Díaz neix a Madrid el 1988. Comença els seus estudis musicals als nou anys continuant la seva formació al Conservatori Professional de Música Pare Antonio Soler de San Lorenzo de l'Escorial, on obté el Títol Professional de Piano.

L'any 2010 ingressa al Grau de Música de la Universitat Francisco de Vitòria on estudia amb Mariana Gurkova i Enrique Bernaldo de Quirós. Actualment prossegueix els seus estudis superiors al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.

Ha assistit en qualitat d'alumna activa a classes magistrals de mestres com Aquiles delle Vigne, Fernando Puchol, Götz Teutsch o Amparo Lacruz.

El 2013 guanya per unanimitat el Concurs de Solistes del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears el que la porta a debutar amb l'Orquestra Simfònica del Conservatori sota la batuta d'Alfredo Oyagüez Montero amb el Concert per a piano i orquestra de N. Rimsky-Kórsakov.

Com a integrant del Trio George Sand desenvolupa una important tasca concertística i el 2014 obté el primer premi en el I Concurs de Música de Cambra del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.
Claude Desmueles, piano
Pianista Suïssa nascuda a Lausanne. Manifesta  comença estudis de piano a l'edat de 5 anys. Animada pel seu primer mestre, entra al Conservatori de Lausanne i acaba els seus estudis musicals al Conservatori Superior de Ginebra. Es perfecciona amb la professora Suzanne Serro Rigoli, deixeble del mestre Vinzcenzo Scaramuzza.

Imparteix classes com a professora a l'Institut Jaques-Dalcroze i al Conservatori de Ginebra, oferint infinitat de concerts en qualitat de solista, així com en actuacions conjuntes de música de cambra i concerts de piano a quatre mans.

Posteriorment es trasllada a Mallorca, on es dedica a l'ensenyament del piano i és membre fundador de l'Associació d'Amics de la Música de Palmanyola i del Festival i Concurs Internacional de piano Ciutat de Mallorca, del qual ha estat presidenta del jurat.

José Manuel Álvarez Losada , violí
Nascut a Ourense, després d'obtenir importants premis en diversos concursos, comença una intensa activitat artística que el porta a actuar en els principals auditoris d'Alemanya, Àustria, Espanya, França, Holanda, Itàlia  Japó, Regne Unit, República Dominicana i Suïssa, així com a participar en diversos festivals i cicles : Lucerna, Bolzano, Salzburg, Mirar-te (Bari), Camerata Salentina (Lecce), Ateneu Música Basilicata o el XXIII Cicle de cambra i polifonia de l'Auditori Nacional de Música de Madrid.

Com a solista actua amb diverses orquestres, tenint especial rellevància els concerts que realitza amb l'Orquestra de Ràdio Televisió Espanyola, amb l'Orquestra Real Filharmonía de Galícia i amb l'Orquestra Simfònica de Balears. Així mateix realitza enregistraments per a TVE, RNE i Catalunya Música.

Com a músic de cambra és membre fundador del quartet de corda "Música en Compostela"
, conjuntament amb Agustín León Ara, Enrique Santiago i Pedro Corostola.

Ha estat integrant de diverses orquestres i també col·laborador de la Reial Filharmonia de Galícia, Orquestra Ciutat de Barcelona i Nacional de Catalunya i Orquestra de Cadaqués.

José Manuel Álvarez és actualment Professor Titular de violí del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.
07-05-14
20:30
Concert | Palma
Centre de Cultura de Palma
04-06-14
20:30
Concert | Palma
Centre de Cultura de Palma
18-06-14
20:30
Concert | Palma
Centre de Cultura de Palma
25-06-14
20:30
Concert | Palma
Centre de Cultura de Palma
La Societat de Concerts fa una proposta innovadora i de qualitat, que contribuirà al reconeixement de la música clàssica, a més de donar suport als intèrprets locals i fomentar la creació de noves obres de compositors locals
Enrique Bernaldo de Quirós, pianista
Enrique Bernaldo de Quirós, pianista
fle_izq 1 / 4 fle_der
Enllaços relacionats

:

Web de Sociedad de Conciertos de Palma de Mallorca

http://www.sociedaddeconciertos.com/bienvenidos/

Més informació:

Centre de Cultura "SA NOSTRA"

Concepció, 12

Tel - 971725210
Cercador

Programa d'activitats educatives 2019/2020

Banner activitats educatives 19/20