Publicació

"Cala d’Hort i el seu entorn terrestre i marí"

Fruit de més de tres anys d’intensa feina de camp i recerca, veu la llum el llibre Cala d’Hort i el seu entorn terrestre i marí, un volum editat pel Gen Gob que vol contribuir al reconeixement dels espais naturals de cala d’Hort, cap Llentrisca, sa Talaia i ses Roques Altes i el conjunt d’es Vedrà, com un dels principals espais naturals d’Eivissa i afavorir la seva conservació.

El nou volum, editat pel Gen Gob d’Eivissa, ha comptat amb el suport de l’Obra Social de Sa Nostra i l’Ajuntament d’Eivissa. L’acte de presentació pública serà aquest dimecres, 7 de maig, a les 20.30 hores, a la seu del Club Diario de Ibiza, Avinguda de la Pau, s/n, d’Eivissa.

Una aposta per a una major conservació de la zona

Després de l’edició dels llibres dedicats a ses Salines, es Amunts i ses Feixes, els més emblemàtics dels espais naturals d’Eivissa, publicacions que també comptaren amb el suport de l’Obra Social, restava la zona sud-oest de l’illa, una zona que abasta espais tant valuosos com sa Talaia de Sant Josep, cap Llentrisca o les Planes de cala d’Hort, sense oblidar el rosari d’illots que els envolten i el propi medi marí

Aquest terreny, segons el Gen Gob, insuficientment valorat, compta amb espais naturals excepcionals i una àmplia representació d’endemismes de les nostres illes, que és una zona amb un patrimoni natural, paisatgístic i cultural indiscutible. Després de que l’any 2003 es rebaixés considerablement la superfície protegida de més de 2.700 hectàrees a les 237 actuals, l’espai ha quedat sense la necessària gestió per a garantir la seva conservació.

Un llibre amb amor i passió, però també amb indignació

Ara, l’edició del llibre, vol marcar un punt d’inflexió per a contribuir al reconeixement de la zona -que abraça cala d’Hort, cap Llentrisca, sa Talaia i ses Roques Altes, es Vedrà, es Vedranell i els illots de Ponent-, i impulsar a actuar de forma enèrgica i decidida per la seva conservació, buscant noves fórmules de gestió basades en la sostenibilitat per sobre dels interessos purament especulatius. La publicació s’adreça a la societat insular, de forma molt particular als habitants de la zona.

Segons Joan Carles Parerm, president del Gen Gob, “el llibre recull mostres d’amor i passió per la nostra terra, la nostra natura, el nostre patrimoni, el nostre passat, però també, decepció, indignació i ràbia (...) i el posicionament i la convicció que amb aquesta publicació podem contribuir a aconseguir un futur millor per a la societat actual i possibilitats per a les pròximes generacions d’eivissencs i eivissenques”.

La publicació s’adreça a la societat insular, de forma molt particular als habitants de la zona.
fle_izq 1 / 4 fle_der
Enllaços relacionats

:

Web del Gen Gob Eivissa

http://www.gengob.org/
Exposició
14/05/2010

Visita guiada a "Ses Feixes"

Cercador

Programa d'activitats educatives 2019/2020

Banner activitats educatives 19/20