Dimecres de cinema

Viu l'acció amb la nova programació d'aventures

El Reino del Fuego, de Rob Bowman (2002); La Carretera, de John Hillcoat (2009) i La vida acuática (2004), són les pel·lícules que conformen el nou cicle de cinema d'aventures organitzat per l'Obra Social.

Una mirada nostàlgica cap a les produccions de principis de segle que seran projectades en versió original i sutbitulades en castellà. El cicle està coordinat per Martí Martorell i tendrà lloc els dimecres 2, 16 i 23 d'abril respectivament, a les 19 hores en el Centre de Cultura de Palma. 

'El Reino del Fuego'

En aquest cicle de cinema d’aventures dels darrers dotze anys, Martorell explica que The Reign of Fire (El reino del fuego) representa l’equivalent de les pel·lícules de sèrie B dels anys quaranta i cinquanta, en què els mitjans escassos no impedien una història ben contada amb uns elements emocionals ben mesurats. Així, la lluita de la humanitat contra els dracs que han ressuscitat després de milers d’anys reviu l’esperit d’aquelles produccions ara entranyables com Them! (Són elles o La humanidad en peligro).

'The Road' (La carretera)

És The Road una pel·lícula d’aventures o simplement una història de supervivència? Les vicissituds d’un pare i un fill per arribar a la costa en un món després de l’apocalipsi desdibuixen les fronteres entre aquests dos gèneres que no tenen per què ser antagònics. Basada en l’obra homònima de Cormac McCarthy, per la qual va guanyar el premi Pulitzer el 2007, la descripció d’una societat que ja només té com a única norma la llei del més fort és el pilar central d’una de les pel·lícules actuals que retracta millor l’ànima humana.

'The Life Aquatic con Steve Zissou'

The Life Aquatic with Steve Zissou tanca el cicle dedicat a les pel·lícules d’aventures contemporànies, precisament una obra que es qüestiona si, en l’època del GPS i de la Terra digitalitzada via satèl·lit, és possible transmetre la sensació de llibertat que sí que posseïen les realitzades durant els anys quaranta i cinquanta del segle passat. A més, l’habiten uns personatges desclassats que es fan estimar molt malgrat el patetisme que destil·len.

23-04-14
19:00
Cinema d'aventures | Palma
Centre de Cultura de Palma

Entrada gratuïta fins completar l'aforament.

 

16-04-14
19:00
Cinema d'aventures | Palma
Centre de Cultura de Palma

Entrada gratuïta fins completar l'aforament. 

'El Reino del Fuego'
'El Reino del Fuego'
fle_izq 1 / 3 fle_der

Més informació:

Centre de Cultura "SA NOSTRA"

Carrer Concepció, 12 a Palma. 

Tel - 971725210

De dilluns a divendres d'11 a 20h

Dissabte d'11 a 14h

Cercador

Programa d'activitats educatives 2019/2020

Banner activitats educatives 19/20