Programa d'activitats educatives

Els alumnes de primària aprenen història de l’art

Un grup de quaranta-sis alumnes de segon de primària de l’Escola Graduada (Palma) han participat aquests dies en la proposta didàctica “El Retrat”, del Programa d’activitats educatives de l’Obra Social.

La proposta, oferta pel Museu de Mallorca al Centre de Cultura “SA NOSTRA”, apropa el món de l’art als alumnes a través del gènere del retrat. Durant la visita, els participants fan també un recorregut per les distintes sales de l’exposició dels fons del Museu.

El retrat, un gènere amb molts vessants

Si bé el retrat és un gènere pictòric, alhora serveix per tractar molts aspectes de la realitat: parla de la relació de les persones entre elles i amb elles mateixes (autoretrat), del seu desig de conèixer-se, de plasmar-se i de perdurar més enllà del temps al llarg de la història.

A través del retrat els alumnes s’apropen a temes com la identitat i la diferència, els sentiments i estats d’ànim, l’empatia o la mirada. De fet, diversos artistes contemporanis, especialment dones, han emprat el retrat i sobretot l’autoretrat com una eina de crítica social sobre diversos temes com el racisme, el paper de la dona, la violència, la intolerància o els prejudicis.

D’altra banda, els participants s’aproximen també el factor històric atès que cada època i cada cultura propicia un tipus de retrats.  Les tradicions, els gustos i els valors de l’època, sobre la situació política i social i, fins i tot, econòmica són informacions diverses que es poden conèixer a través del retrat.

Els participants fan també un recorregut per les distintes sales de l’exposició dels fons del Museu de Mallorca
Els retrats proporcionen informació sobre la seva època
Els retrats proporcionen informació sobre la seva època
fle_izq 1 / 3 fle_der
Enllaços relacionats

:

Programa d'activitats educatives

http://www.activitatseducativessanostra.es/
Cercador

Programa d'activitats educatives 2019/2020

Banner activitats educatives 19/20