Formació

Programa d’activitats educatives 2012-2013

Ja està té disponible el Programa d’activitats educatives per al curs 2012-2013. El col·lectiu de mestres i educadors pot reservar les activitats on-line.

Gràcies a la col·laboració amb diversos equipaments i entitats de Mallorca, Menorca i Eivissa, per al curs 2012-13 el programa abasta des activitats d’art, història o música, fins a diverses propostes de ciència, matemàtiques o experimentació, sempre amb la voluntat de potenciar la tolerància i la solidaritat com a valors humans.

Les propostes arriben als joves a través dels seus mestres i educadors, i es desenvolupen tant a espais propis, com a diversos centres col·laboradors de les Illes Balears. Completen l’oferta diverses activitats preparades perquè es puguin treballar al mateix centre escolar. El conjunt és una eina complementària a la tasca desenvolupada a les aules.

Les novetats 2012-2013, les propostes del Museu de Mallorca

El Centre de Cultura “SA NOSTRA” acull actualment l’exposició “Essència i presència del Museu de Mallorca”, una mostra de les peces més emblemàtiques del fons museístic del Museu de titularitat pública. “Històries dels retaules”, “El retrat” i “Un matí arqueològic” són les propostes didàctiques al voltant d’aquest fons que s’incorporen enguany al Programa.

L’activitat entorn al concepte del retrat aproparà els més joves, no només al món de l’art en general i d’aquest gènere pictòric en particular, sinó a altres temes com la identitat, el paper de la dona, la violència o el racisme.

L'activitat dels retaules mostrarà un moment artístic molt important a Mallorca, el gòtic i amb “Un matí arqueològic” els alumnes es sensibilitzaran envers el valor de les restes materials per tal de respectar i conservar el patrimoni.

A més de les propostes al voltant de les obres del Museu de Mallorca, es mantenen les activitats a centres propis i col·laboradors, com ara la Finca experimental agrícola Sa Canova, el Jardí Botànic de Sóller, el DemoLab, el Demotec o l’Arqueòdrom, ubicats aquests tres darrers a la UIB, el CentMat, l’Associació Cultural Puig de Randa o el Museu Regional d’Artà.

A Mallorca, la Fundació Llorenç Villalonga amplia l’oferta disponible

A través del Programa d’activitats educatives de “SA NOSTRA” la Fundació Casa Museu Llorenç Villalonga, Pare Ginard i Blai Bonet, ofereix per segon any consecutiu un conjunt de 31 activitats adreçades, bàsicament, a estudiants de secundària i batxillerat.

Enguany la Casa Museu ha incorporat 8 noves propostes, entre les quals destaca un nou taller de cultura popular, diversos de literatura i noves rutes artesanes envers les tradicions de Mallorca: el vidre bufat, el vi, els oficis del bosc o la roba de llengües.

Les propostes d’aquesta entitat que ja s’oferien el curs passat, van des de visites a les cases de la Fundació a Binissalem i Sant Joan, rutes i dramatitzacions literàries, tallers temàtics, de creació literària, projeccions i activitats didàctiques.

Menorca i Eivissa

Pel que fa a Menorca es mantenen els itineraris al medi natural que desenvolupa el Grup d’Ornitologia Balear (GOB) i que han assolit gran èxit de participació en les darreres edicions: “Anem a la platja”, “Bolets” i “Boletets”.

A Eivissa s’amplien els itineraris al medi natural desenvolupats pel GEN-BOB Eivissa amb dues activitats noves "Cala d'Hort i el seu entorn"  i  una segona proposta a desenvolupar al voltant del paratge d'Es Amunts, en aquesta ocasió a Buscastell.

El Museu de Mallorca incorpora diverses activitats per apropar el fons museístic als infants
Enllaços relacionats

:

Programa d'activitats educatives on-line

http://www.activitatseducativessanostra.es/
Cercador

Programa d'activitats educatives 2019/2020

Banner activitats educatives 19/20