Beques

55 joves reben les beques per iniciar estudis universitaris i artístics

Un total de 55 joves han rebut aquesta setmana les beques “SA NOSTRA” per a iniciar estudis universitaris -45 becats- i per a estudis artístics i de disseny de grau superior -10 becats-.

L'Obra Social “SA NOSTRA” ha concedit per tercera vegada consecutiva les beques per a iniciar estudis universitaris i per a cursar estudis artístics i de disseny, amb l’objectiu d’impulsar la continuïtat de la formació dels joves de les Illes Balears.

Els ajuts que s’han atorgat arriben fins a 800 euros, quantitat dirigida a cobrir les despeses per la matrícula universitària i els costos per desplaçament. El pressupost destinat a ambdues línies de beques apuja 36.000 euros.

El jurat, format per membres de la Universitat de les Illes Balears i de “SA NOSTRA”, tot tenint en compte els expedients acadèmics dels sol·licitants, ha atorgat finalment 55 beques: 45 destinades a l’inici d’estudis universitaris i 10 destinades a cursar estudis artístics i de disseny de grau superior.

Aquestes beques se sumen als Ajuts per a ampliar estudis a l’estranger que, des de l’any 1985, convoca “SA NOSTRA” i a les quals l’Obra Social ha dedicat per al curs 2011-2012 un pressupost de 99.000 euros. En total, l’Entitat ha destinat més de 135.000 perquè els joves de les Balears puguin completar i ampliar els seus estudis.

Les matèries més demandades pels estudiants

En l’apartat de beques per a inici de formació universitària, els estudis amb major nombre de demandes són els de ciències de la salut, per als quals s’han atorgat 13 beques; els estudis de dret i economia, per als quals s’han atorgat 9 beques i els estudis tècnics, per als quals s’han concedit 7 beques.

En menor mesura, s’han atorgat beques per a estudis relacionats amb l’àmbit de l’educació, de diferents filologies i de ciències.

Quant a la procedència dels becaris, n’hi ha dos de Menorca, un de les Pitiüses i la resta (42), de Mallorca.

En l’àmbit de l’art i el disseny, “SA NOSTRA” ha concedit beques en les especialitats més demandades: 6 beques per als estudis de música i les 4 beques restants per als estudis de disseny i d’art dramàtic.

55 joves de les Balears iniciaran els estudis universitaris i artístics i de disseny amb una beca de "SA NOSTRA"
Grup de joves becats en l'acte de lliurament celebrat a la seu de Serveis Centrals de
Grup de joves becats en l'acte de lliurament celebrat a la seu de Serveis Centrals de "SA NOSTRA"
fle_izq 1 / 5 fle_der
Cercador

Programa d'activitats educatives 2019/2020

Banner activitats educatives 19/20