Memorial Climent Picornell

Les millors fotografies de natura del 2010

Aquesta setmana s’han lliurat al Centre de Cultura de Palma els premis del Concurs de Fotografia de Natura "Memorial Climent Picornell".

El certamen distingueix les millors imatges de fauna i flora de Balears. Totes les fotografies es poden veure al Centre de Cultura fins el proper dia 4.

El certamen, que enguany ha arribat a la setena edició, està organitzat per la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat del Govern Balear amb la col·laboració de ‘SA NOSTRA” i ’Ajuntament de Sant Joan. Aquest darrer en representació del municipi on nasqué el fotògrat Climent Picornell (1956-2003).

10 premis de 6 categories diferents

Un total de 310 imatges de 81 fotògrafs han participat al concurs dotat amb 4.100 euros en premis distribuïts a les diverses categories. Els primers premis estan dotats amb 500 euros i els segons amb 250, i l’accèsit de l'Ajuntament de Sant Joan amb 600 euros.

En la categoria de fauna el primer premi ha estat per Antoni Garau amb A s'Albufera, seguit de Jeroni Cabanellas Vida al gorg de Mortitx. En la categoria de flora el primer premi ha estat per a Carlos Abraham Sampol, amb Sis cavallets enamorats i el segon per a Fernando Darder per Espiral.


El millor paisatge ha estat Alba al bosc de Carlos Pacheco, i el segon És niu de s'Àguila, de Vicent Guasch. Pel que fa al Premi Ajuntament de Sant Joan ha estat atorgat per Pau Genesta amb Figuera de Montuïri.

En la categoria especial L'Àguila peixatera el guanyador ha estat Chavdar Plamenov, amb La mirada, seguit de Txema Garcia per Avui sopam. El premi popular l'ha rebut Guillem Mayol, amb Quin berenar!.

Exposició al Centre de Cultura de Palma

La mostra amb les fotografies guanyadores es pot veure al Centre de Cultura fins al 4 de desembre. Posteriorment s'exhibiran a l'Ajuntament de Sant Joan (del 17 de desembre al 7 de gener), a la Sala de Cultura de "SA NOSTRA" a Eivissa (del 7 al 21 de febrer de 2011), i a la de Maó el mes de maig de 2011.

Fins al 4 de desembre
Exposició | Palma
Centre de Cultura de Palma
Inauguració 4 de febrer, a les 19 h. Fins al 21 de febrer
Exposició | Eivissa
Sala de Cultura de Eivissa
Les fotografies es poden veure al Centre de Cultura fins al 4 de desembre
A s'Albufera, de Toni Garau Garau, Primer premi categoria Fauna
A s'Albufera, de Toni Garau Garau, Primer premi categoria Fauna
fle_izq 1 / 4 fle_der
Enllaços relacionats

:

Pàgina web de la Conselleria de Medi Ambient on trobareu totes les fotografies premiades a les diverses categories

http://www.caib.es/sacmicrofront/contenido.do?idsite=272&cont=6858&lang=ca&campa=yes
Cercador

Programa d'activitats educatives 2019/2020

Banner activitats educatives 19/20