Beques

Beques estranger 2010: coneix els joves becaris

Un futur prometedor els espera a 9 estudiants de les Balears que han rebut l’ajut de “SA NOSTRA”.

Daniel Adrover, Javier Gelabert, Jara Diotima, Helena Aparicio, Francisco A. Vaquer, Alba Lanau, Ana F. Sbert, Rafel Oliva i Víctor Huarcaya són els joves que el proper curs podran ampliar estudis a l’estranger gràcies a les beques de “SA NOSTRA”.

Els becaris, 3 dels quals gaudiran d’una pròrroga d’una beca anterior, cursaran els seus estudis al Regne Unit, Alemanya, Canadà, Itàlia i Estats Units.

El jurat de la Convocatòria d’ajuts per ampliar estudis a l’estranger de l’Obra Social ha tengut en compte com a aspectes a destacar els mèrits acadèmics de l’alumne, l’interès del projecte d’estudis i la situació personal de l’aspirant –si és membre de família nombrosa o té alguna discapacitat-.

Estudis amb futur

Els projectes d’estudis que duran a terme els diferents becaris són els següents:

  • Daniel Adrover durà a terme un Postdoctorat en ciències biomèdiques. Neurofisiologia de l'envelliment, al Canadà;
  • Francisco Javier Gelabert realitzarà el seu Doctorat en Telecomunicacions, a Oxford;
  • Jara Diotima cursarà un Màster en estudis filosòfics, al Regne Unit;
  • Helena Aparicio durà a terme un Doctorat en Lingüística als Estats Units;
  • Francisco Antonio Vaquer realitzarà una estada d'Investigació doctoral en dret públic a Alemanya;
  • Alba Lanau estudiarà un Màster en Polítiques Públiques al Regne Unit;
  • Ana F. Sbert cursarà un Màster en gestió d'energies renovables a Alemanya;
  • Rafel Oliva estudiarà el Màster en Disseny de Productes al Regne Unit i,
  • Víctor Huarcaya cursarà un Màster en Ciència i Tecnologia Espacial, a la Julius-Maximilians-University de Würzburg (Alemània) i al Kiruna Space Campus de Kiruna (Suècia).

Precisament, les propostes d’orientació econòmica i empresarial, tecnològica, social i ambiental es consideraren prioritàries a l’hora d’establir la selecció dels projectes, tal com es fixava a les bases de la convocatòria.

En relació als països de destinació més sol·licitats pels interessats en els ajuts, hi encapçala la llista el Regne Unit. Però també s’han rebut propostes per a cursar a altres països com Suïssa, Alemanya, Estats Units, Canadà, Bèlgica, Argentina, Itàlia, Països Baixos, França, Austràlia, Xile, Dinamarca, Portugal o Xina.

Entre 6.000 i 10.000 euros per beca

S’han presentat a aquesta convocatòria 58 sol·licituds, el que suposa un increment del 16% respecte a l’edició de l’any passat, a la qual s’hi presentaren 49 estudiants. Aquest fet mostra l’acceptació i l’interès que suscita aquesta convocatòria entre els més joves.

Els alumnes que han estat becats obtenen una dotació econòmica d’entre 6.000 i 10.000 euros, en funció de la duració de la seva estada a l’estranger. Aquesta quantitat anirà destinada a cobrir la manutenció, l’allotjament i altres despeses, a més d’una assegurança d’accidents i d’assistència en viatge. La quantitat total que l’Obra Social destina enguany a aquesta convocatòria és de 83.000 euros.

25 anys ajudant a millorar la formació dels joves de Balears 

Enguany es compleixen 25 anys des que “SA NOSTRA” va posar en marxa el programa, l’any 1985. A partir d’aquesta data, l’Entitat ha atorgat 192 beques.

L’objectiu d’aquest programa d’ajuts és aconseguir que la societat balear assoleixi els nivells de progrés adequats a les noves exigències científiques, tècniques i artístiques del món actual.

La 25ª edició de la convocatòria es consolida com un referent dins l’àmbit de la formació superior dels joves de les Illes Balears
Alba Lanau
Alba Lanau
fle_izq 1 / 12 fle_der
Cercador

Programa d'activitats educatives 2019/2020

Banner activitats educatives 19/20