Programa Urgències Socials

03-02-2011

Creix el nombre de persones amb dificultats per passar el dia a dia

El Programa d'Urgències Socials pretén pal·liar les mancances dels col·lectius que continuen patint els efectes de la recessió econòmica.

 

Davant aquesta situació, l'Obra Social de “SA NOSTRA” va posar en marxa ja el 2009 el Programa d'Urgències Socials, destinat a pal·liar les necessitats bàsiques dels col·lectius més vulnerables de la nostra comunitat.

Per això, es van assignar un total de 750.000 euros per distribuir al llarg de tres anys entre les entitats sense ànim de lucre de les Illes Balears. Durant el 2010, catorze associacions han rebut el suport econòmic de l'Obra Social per fer arribar l'ajuda a les persones que més ho necessiten.

Les entitats fan balanç del 2010

Els responsables del Programa d'Urgències Socials de “SA NOSTRA” han realitzat una revisió de la situació que viuen les diferents entitats que han rebut l'ajut: Creu Roja Balears; Càritas Diocesana de Mallorca, Menorca i Eivissa; Associació Zaqueo, Associació Pa de Sant Antoni (Pares Caputxins); Creu Roja Palma, Alcúdia i Felanitx; Associació Pa i Mel de Sa Pobla, o la Fundació Deixalles.

Aquestes són algunes de les conclusions que es desprenen del balanç:

  • Increment del nombre d'usuaris que demanen ajuda en algun dels àmbits bàsics: alimentació, roba i habitatge.
  • La població immigrant és un dels principals col·lectius demandants d'ajuda.
  •  Nous perfils d'usuaris, com famílies completes en situació d'atur o immigrants sense feina que s'han quedat “sense papers".
  1.  La insuficiència de les ajudes públiques per cobrir la creixent demanda de persones que necessiten ajuda és una altra de les raons que impulsa l'Obra Social de “SA NOSTRA” per seguir endavant amb el Programa d'Urgències Socials, al qual destinarà el 2011 altres 250.000 euros per atendre aquesta finalitat.

La situació per illes

A Mallorca, el menjador social de Zaqueo, dedicat a proporcionar aliment i refugi a les persones en risc d'exclusió social, apunta que ha augmentat el nombre de persones no indigents que necessiten rebre aliment. L'associació Pa i Mel informa també que la demanda d'ajudes alimentàries s'ha incrementat quatre vegades més que respecte a 2009.

A Eivissa, Càritas Diocesana ha notat un augment en pràcticament totes les seves àrees d'intervenció. A Menorca, la situació indica que hi ha casos veritablement greus. Totes les entitats han rebut més peticions d'ajuda i han constatat la incapacitat per part dels serveis públics per poder atendre la població necessitada.

Segons Antoni Sorà, director de la Fundació “SA NOSTRA”, el fet d'oferir aquestes ajudes “és conjuntural”: “L'Obra Social s'adapta als temps actuals, a les necessitats que existeixen, amb una clara vocació de fer més digna la vida de les persones, sense deixar de banda línies estratègiques de treball com la formació, la promoció del voluntariat i l'atenció a la dependència”.

Els responsables del Programa d'Urgències Socials de
Els responsables del Programa d'Urgències Socials de "SA NOSTRA" s'han reunit amb les associacions per a revisar la situació actual.
fle_izq 1 / 3 fle_der
L'Obra Social ha destinat un total de 750.000 euros per a distribuir al llarg de tres anys entre les entitats sense ànim de lucre de Balears.
Cercador

Programa d'activitats educatives 2019/2020

Banner activitats educatives 19/20