Cristina Sintes

25-01-2012

“L’experiència de les persones és la font de la inspiració”

Cristina Sintes Cardell (Ciutadella, 1965) s’ha endinsat de forma autodidacta en el món de l’escultura. La seva exposició s'inaugura aquest divendres, 27 de gener, a les 20 h, a la Sala de Cultura de Maó sota el títol “Omo i altres escultures”.

Ha treballat materials molt distints. Com va començar?

Des del 1982 fins el 2000 vaig treballar en una pastisseria, allà vaig descobrir l'art del volum fent figures de xocolata;  la més representativa és Sentiments, una peça d'uns 85cm d'alçada que representa una filleta jugant amb dos coloms . Actualment es troba al Museu de la Xocolata de Barcelona.

 

I amb el gel i la fusta?

També de la mà de la pastisseria, el 1998 em vaig presentar al concurs nacional de talla amb gel, on vaig quedar en primer lloc; en conseqüència,  vaig  formar part de  l'equip espanyol i  vaig participar a la Copa del Món de Pastisseria durant els anys 1999 i 2001.  La fusta va venir després; és una matèria  per la que sent molta atracció i connexió: està viva i és noble, elegant i càlida.

 

Com elegeix el material de les seves escultures i quin li agrada més?

L'elecció de la xocolata va ser pel fet de  tenir-lo ben a l'abast i per l'olor que fa;  en el cas del gel, per curiositat i aventura, elecció que  me va portar a fer cursos de tècnica amb gel a França, però  la meva passió és la fusta, tocar-la, olorar-la, agafar les gúbies i donar-li forma,...... açò m'agrada.

 

On cerca la inspiració per fer una escultura?

En l’experiència de les persones: com han viscut, la situació social, com se senten...

 

Quines passes o procediment segueix per fer-la?

El procediment és complex i  lent. Primer, s’ha de fer un estudi amb fang del que vull representar, després,  en el cas de la fusta, preparar un bon tió i començar a desbastar, seguint el model  de fang que ja he fet prèviament. Les eines  principals  són gúbies, llimes, metro, llapis, proteccions... i molta  paciència.

 

Quins són els seus referents artístics en l’àmbit de l’escultura?

L' escultura figurativa realista, preferentment figures humanes,  sent admiració per Julio López Hernández, Ron Mueck i Jamie Salmon, entre altres.

 

Com ha evolucionat la seva obra?

Amb l'experiència, cada escultura és com una escola, la necessitat de millorar i facilitar la feina me duu a nous mètodes.

 

Que trobarà el visitant a l’exposició que s’inaugura dia 27 a Maó?

Trobarà  les meves primeres escultures amb fusta,  amb bronze, imatges de l'escultura de xocolata i de gel, i podrà apreciar l´evolució de la meva feina  amb   la darrera escultura que he realitzat  titulada OMO, que recentment ha estat premiada amb la Menció d’Honor al 6è concurs  Internacional  de la Fundació de les Arts i els Artistes.

'Omo', escultura feta amb fusta
'Omo', escultura feta amb fusta
fle_izq 1 / 3 fle_der
La mostra es podrà visitar fins al 2 de març
Cercador

Programa d'activitats educatives 2019/2020

Banner activitats educatives 19/20